Després de 5 de funcionament amb Drupal 7, hem decidit migrar tot el sistema sobre el qual funciona lied.cat a Backdrop.

Drupal 7 està arribant al final de la seva vida (terme informàtic una mica dràstic que només vol dir que la comunitat que el manté deixa de fer-ho) i feia temps que donàvem voltes sobre això. Finalment, la data inicial del fi de la vida de Drupal 7 s'ha anat allargant, però hem decidit migrar ja ara tot el lloc web a Backdrop, un gestor de continguts molt similar a Drupal 7. De fet, Backdrop és una derivació de Drupal 7, és a dir, una versió de Drupal 7 retocada. Hi ha tota una comunitat dedicada a mantenir i actualitzar Backdrop, a més d'implementar noves funcionalitats. I això ens dóna molta més seguretat a l'hora de mantenir lied.cat uns quants anys més amb tota seguretat.

Això ens ha permès, també, migrar tot el contingut de l'antic web amb relativa facilitat, tot i que trobareu que encara hi ha algunes coses que anirem acabant de migrar manualment.

El canvi més important, potser, que ens ha permès aquesta migració és el canvi en l'estructura de la informació de lied.cat. En la versió anterior, la informació sobre el text, i les seves traduccions corresponents, estava estretament lligada a la fitxa de Lied. Ara, el text d'un poema té entitat pròpia, així com les seves traduccions, i això ens permet una major flexibilitat a l'hora de mostrar la informació. Per exemple, un problema que hem resolt és quan el text del Lied utilitzat pel compositor és lleugerament diferent del poema original. Ara podem llistar el text del Lied, amb les modificacions necessàries, i enllaçar-lo amb el text original, sense les modificacions. Això ens permetrà, en un futur pròxim, per exemple, poder mostrar les diferències entre un i altre.

Però també, i el més important, que ens ha permès aquest canvi ha estat començar a implementar noves funcionalitats que feia temps que volíem implementar.

Una d'aquestes noves funcionalitats que hi trobareu és aquest mateix blog, que ens permetrà anar informant de les novetats de lied.cat.

Una altra d'aquestes funcionalitats que afegim és un petit formulari, que trobareu en cada unes de les pàgines de lieder o texts, perquè pugueu fer-nos saber qualsevol error o suggeriment sobre aquell lied o text.

D'altres noves funcionalitats que anirem implementant les setmanes vinents us les anirem informant degudament.